Långhår

Långhårsuppsättningar är ett moment som man får lära sig i skolan och ärligt talat är det något av det svåraste som finns. Dockorna som vi använder har ett väldigt hårt och stelt hår och dessutom väldigt mycket hår vilket gör det svårt att få till frisyren riktigt. Det svåraste är nog dock att komma på själva idén. När det är gjort brukar det flyta på ganska bra :)

Här är en uppsättning som jag gjorde till ett prov i skolan. Frisyren är så kallad feminin, det vill säga volymen ligger mestadels i nacken och ändamålet är tänkt att vara bröllop :)





Jag tycker att det är fint att blanda det lite busigt ruffsiga med det släta och strikta. Frisyren blir mer intressant att se på. Flätan som syns i luggen är en fiskbensfläta som är crêppad innan med en volymaster, för att ge den lite mer textur. Därefter har håret fästs i nacken och några slingor har fått krypa fram. Jag har även fäst lite löshår i en mörkbrun nyans i både slingorna och flätan. Sist fick några pärlor smycka flätan för att den bättre skulle passa som en bruduppsättning :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0