Jeans, jeans, jeans

Som alla säkert redan vet har jeans varit sommarens stora modefluga. Tidigare var det näst intill förbjudet att ha mer än ett jeansplagg på sig i taget, men nu är det nästan ett måste. Samma färg eller tvätt spelar ingen roll, bara du matchar jeans med jeans.

Personligen älskar jag trenden, särskilt då den blandas med brunt läder i till exempel ett smalt skärp i midjan eller ett dussin armband.
Jag har redan slagit till på en skjorta från Gina Tricot, en jacka från Lee och är just nu på jakt efter ett par jeansskor! Jag såg ett par mycket fina i tidningen Glaze, som var från Vagabond men på deras hemsida hittar jag dom inte. Jaja, ska fortsätta leta och hittar jag om lovar jag att jag skickar efter dom!

Så vad tycker du? Hiss eller diss?


GuldknappenGalan

Förra året åkte mamma och jag upp till Stockholm för att se Guldknappengalan och i år blir det repris! Vi åker upp till Stockholm den 20:e augusti och stannar där över helgen. Då finns det tid för både galan och shopping så jag håller på att sparar pengar just nu :)

Här är lite bilder från förra årets Guldknappengala!





Outfiten, som tyvärr inte syns så bra på bild, är en klänning från Matthew Williamson för H&M och jag fick mycket komplimanger för den :) Kul!

9 months baby





<3 I love you <3 I love you <3 I love you <3

Underbara dagar i Falkenberg



Jag höll i en sjöstjärna!



Vi fiskade krabbor också, men släppte i dom sen såklart ;)

Shopping i Varberg

Skrev i ett tidigare inlägg att jag skulle visa vad jag köpte i Varberg, so here it comes!



Linne från Gina Tricot, i en neongul färg (som inte riktigt syns på bilden).



Klänning från MQ, på rea, sänkt från 599 till 399!

Dagens quickfix

Dagens quickfix är hästsvansen! Perfekt när håret inte är helt rent och du har bråttom någonstans eller om du helt enkelt inte göra något med håret.
Hästsvansen blir extra fin om du tar en hårslinga och fäster runt snodden och därmed gömmer den, som på bilden nedan.


Cambell's Soup

Ska precis ställa mig och laga soppa och tänkte att jag skulle dela med mig av den ;)
Detta är absolut den godaste soppan jag ätit och det är nog den enda jag verkligen tycker om. För att göra den behöver du..

- 2 buljongtärningar (en kött och en grönsak)
- En halv-en hel falukorv
- Potatis
- Morötter
- Purjolök
- Rotselleri
- Palsternacka

Eftersom jag inte vill att purjolöken ska bli helt sönderkokt brukar jag börja med att slänga i potatis och morötter (eftersom de tar längst tid), tillsammans med cirka en liter vatten och buljongerna. När de nästan är klara ska rotsellerin och palsternackan i. Sist åker falukorven och purjolöken i. Låt koka i 5 minuter! Klart :)

Långhår

Långhårsuppsättningar är ett moment som man får lära sig i skolan och ärligt talat är det något av det svåraste som finns. Dockorna som vi använder har ett väldigt hårt och stelt hår och dessutom väldigt mycket hår vilket gör det svårt att få till frisyren riktigt. Det svåraste är nog dock att komma på själva idén. När det är gjort brukar det flyta på ganska bra :)

Här är en uppsättning som jag gjorde till ett prov i skolan. Frisyren är så kallad feminin, det vill säga volymen ligger mestadels i nacken och ändamålet är tänkt att vara bröllop :)





Jag tycker att det är fint att blanda det lite busigt ruffsiga med det släta och strikta. Frisyren blir mer intressant att se på. Flätan som syns i luggen är en fiskbensfläta som är crêppad innan med en volymaster, för att ge den lite mer textur. Därefter har håret fästs i nacken och några slingor har fått krypa fram. Jag har även fäst lite löshår i en mörkbrun nyans i både slingorna och flätan. Sist fick några pärlor smycka flätan för att den bättre skulle passa som en bruduppsättning :)


My haircolour

Just nu är jag platinablond men det var inte jättelänge sedan jag färgade håret mörkbrunt, så tänkte visa lite bilder här!





Så vad är bäst - blond eller brunett?


Mysdag

Idag är en sån där riktig mysdag för mig. Det enda jag har förmått mig att göra är att cykla (nej, inte ens det gjorde jag, utan jag blev skjutsad av min pojkvän) ner till affären för att köpa apelsinchoklad. Så nu ska jag sitta och trycka i mig den innan jag ska börja laga lite mat. Tror det blir soppa idag, yummi :)

För ett par dagar sedan var Philip (pojkvännen) och jag nere i hans stuga i Falkenberg. Där spenderade vi några av de bästa dagarna hittils på sommarlovet. Jag upplevde fler nya saker än vanligtvis på ett år; såg en mink simma förbi, höll i en sjöstjärna, fångade krabbor, såg brännmaneter för första gången och sköt luftgevär! Underbara dagar som man längtar tillbaka till och kanske blir det en liten tripp dit på måndag kväll!
En dag blev det lite shopping i Varberg också, köpte en klänning på MQ och ett linne på ginatricot (visar senare)!

Love v Idan

Header

Sitter och fifflar lite med min header. Någon som är proffs eller? :) Som ni ser är den lite liten och dessutom hamnar texten ovanför bilderna..

Tacksam för svar! :)

Just testing!


Welcome!

Hej och välkommen till min nya blogg! Jag heter Ida Axelsson och är en 18 år gammal tjej som läser frisörprogrammet i Kalmar. I min blogg kommer du att kunna läsa om allt från mode och skönhet till skvaller och vad jag gör på min fritid och inte minst i skolan. Eftersom jag, som sagt, läser frisörprogrammet kommer du även kunna läsa mycket om hår, frisyrer, tips och trix och liknande :)

Är det något du undrar är det bara att fråga :)
Enjoy!


RSS 2.0